Kā noņemt viesa lietotāju no Mac

Atstājot viesu lietotāju kontus atvērtus jūsu Mac datorā, kad lietotājam vairs nav nepieciešama piekļuve, jūs varat apdraudēt jūsu biznesa un personiskos failus. Noņemiet nevajadzīgos kontus, izmantojot sadaļu Lietotāji un grupas, kas atrodas sistēmas preferencēs. Ja viesim ir lasīšanas un rakstīšanas atļaujas, jums jāizlemj, ko darīt ar lietotāja mājas mapi - vai nu saglabāt mapi, vai arī saspiest to diska attēlā.

Viesa lietotāja konta noņemšana

1

Darbvirsmas augšējā kreisajā stūrī noklikšķiniet uz izvēlnes "Apple" un atlasiet "System Preferences". Sadaļā Sadaļa noklikšķiniet uz ikonas "Lietotāji un grupas".

2

Noklikšķiniet uz ikonas "Bloķēt" apakšējā labajā stūrī un pēc tam ievadiet administratora vārdu un paroli, kā norādīts. Tas atbloķē iestatījumus, lai ļautu jums veikt izmaiņas.

3

Kreisajā kolonnā atlasiet kontu “Viesis lietotājs”. Noņemiet atzīmi no opcijas "Atļaut viesiem pieteikties šajā datorā". Viesa lietotāja konts ir atspējots.

4

Noklikšķiniet uz ikonas "Bloķēt", lai citi nevarētu mainīt iestatījumus.

Citu lietotāju noņemšana

1

Apple izvēlnē atveriet "System Preferences" un noklikšķiniet uz ikonas "Users & Groups". Noklikšķiniet uz ikonas "Bloķēt" un ievadiet administratora vārdu un paroli.

2

Kreisajā kolonnā noklikšķiniet uz tā lietotāja vārda, kuru vēlaties noņemt. Noklikšķiniet uz pogas “-” zem kolonnas. Ja konts ir paredzēts tikai koplietošanai, tiek atvērts dialoglodziņš ar aicinājumu apstiprināt, ka vēlaties dzēst kontu. Noklikšķiniet uz Labi.

3

Ja vēlaties, saglabājiet viesa lietotāja mājas mapi, atlasot opciju "Saglabāt mājas mapi diska attēlā". Attēls tiek saglabāts mapē Lietotāji apakšmapē Dzēstie lietotāji. Ja neizvēlaties šo opciju, lietotāja mājas mape paliek tur, kur tā atrodas mapē Lietotāji. Noklikšķiniet uz "Dzēst lietotāju".

4

Noklikšķiniet uz ikonas "Bloķēt", lai neviens nevarētu mainīt iestatījumus bez administratīvās atļaujas.